Corona protocol TFC
Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus stijgt nog steeds en daarom zijn vorige week de landelijke coronaregels aangepast. Ook wij hebben een aantal maatregelen en gedragsregels weer aangescherpt. Dat doen we in het belang van ieders veiligheid.
Basisregels:
- bij klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of verhoging/koorts van uzelf geldt thuisblijven!;
- 1,5 meter afstand houden (2 armlengtes) ten opzichte van een ander;
- handen regelmatig wassen / desinfecteren;
- hoesten en niezen in de binnenkant van uw ellenboog;
- geen handen schudden.
Specifiek voor TFC
Er is een looprichting afgesproken met het beheer.
We komen binnen via de zij ingang en gaan weg via de vooringang.
Voor de trainingen maken we gebruik van 4 kleedkamers:
- Damesteams gebruiken kleedkamers 2 en 3
- Herenteams maken gebruik van kleedkamers 1 en 4
Om drukte in de kleedkamers te voorkomen:
- De eerste trainingsronde maken we gebruik van kleedkamers 1 en 2
- De tweede trainingsronde maken we gebruik van kleedkamers 3 en 4 etc.
- Wij vragen iedereen om jezelf zoveel mogelijk thuis al om te kleden voor je naar de training gaat!!!
Na de training:
- Elk team dient een coronaverantwoordelijke aan te wijzen (eventueel afwisselend)
- Na de training mag er gedoucht worden
- Wanneer iedereen de kleedruimte heeft verlaten dienen alle contactpunten ontsmet te worden (ontsmettingsmiddel aanwezig). Coronaverantwoordelijke/trainer ziet hierop toe
- Bij douchen en omkleden dien 1,5m afstand te worden gehouden (dit komt neer op 4 mensen in de douche, 4 mensen in de kleedkamer). Is dit niet mogelijk (gezien de grote teams), kijk of evt. de andere kleedkamer nog vrij is óf wacht 10 minuutjes in de sporthal óf douche thuis.
- Iedereen vult de presentielijst in, deze ligt in het halletje tussen kleedkamer 1 en 2. Vul je naam en telefoonnummer in. De jeugdtrainers mogen alleen de namen van degene die ze training hebben gegeven opschrijven. De lijsten worden regelmatig weggehaald in verband met privacygevoelige gegevens.
- Ouders van jeugdleden mogen hun kinderen niet binnen bij de kleedruimtes opwachten bij het ophalen!!!
Wedstrijddagen:
- Alle eerder genoemde regels zijn van toepassing op 1 na. Op wedstrijddagen maken we alleen gebruik van de hoofdingang. Houd rekening met de looplijnen (aangegeven op de vloer).
- Alle leden van de Nevobo, die worden genoteerd op de tablets, hoeven geen verdere aanwezigheidslijsten in te vullen. In geval van Corona uitbraak kunnen wij bij de Nevobo terecht voor deze gegevens.
- Alle overige aanwezigen, zoals eventuele toeschouwers, familie en dergelijke dienen zich in te schrijven in de map, aanwezig bij binnenkomst, in beheer van Terravicta.
- Voor de zaalwacht zijn er enkele zaken bij gekomen waardoor wij van ieder team verwachten dat zij op ieder moment van de dag 2 zaalwachten aanwezig hebben. Wanneer zij zelf een wedstrijd spelen dienen zij dit over te dragen aan aanwezigen andere leden van TFC.
- Onder de uitbreiding van de zaalwacht is wel te verstaan:
-
- De zaalwacht draagt een geel hesje, deze zullen te vinden zijn in de wedstrijdkoffer.
- De zaalwacht zorgt gezamenlijk met het kantinepersoneel voor het noteren van niet-Nevobo genoteerde bezoekers.
- De zaalwacht zorgt voorafgaand aan de 1e wedstrijd van de dag dat de overbodige banken (afgezien van de 4 spelersbanken) in de berging worden geplaatst.
- De zaalwacht zet bij elke teller/tablet de daarvoor bedoelde desinfecterende doekjes hierbij zodat zij naar afloop de tablet/telbord zelf kunnen desinfecteren. NB: TELLEN DOE JE ALLEEN!
- De zaalwacht noteert op de flapover (van Terravicta) welke kleedkamer voor welk team/vereniging bestemd is.
- De zaalwacht deelt de daarvoor bestemde kaartjes uit aan de gast-teams die Terravicta binnen komen. Hier zullen onze belangrijkste regels op vernoemd worden.
- De zaalwacht zet het speciaal daarvoor bestemde bakje met desinfectans neer om de gebruikte fluitjes te kunnen desinfecteren.
- Van de tellers en fluiters worden verwacht dat zij zelf hun volledige taak uitvoeren. Dus, ook desinfecteren van gebruikte materialen nadien. Bij voorkeur neemt iedere scheidrechter zijn of haar eigen fluitje mee.
- Er zullen briefjes op de binnenkant van de kleedkamerdeuren komen met hierop een herinnering aan het schoonmaken van de contactpunten. De laatste van het team, zowel thuis als uitspelende teams, dienen dit uit te voeren.
Tijdens wedstrijden:
- Advies is om geen contact met elkaars handen te hebben. Dus geen handen klappen, schudden en dergelijke. De buitenkant van de elleboog is een goed alternatief.
- Juichen en zingen is voor/door zowel spelers als publiek niet toegestaan.
Uitwedstrijden:
- Carpoolen is nog steeds toegestaan. Advies is om een mondkapje te dragen.
Tenslotte, volleybal is een sociale sport en dat willen we ook zo houden. We kunnen ons heel goed voorstellen dat soms iemand zich weleens kan vergissen en één van bovenstaande richtlijnen over het hoofd ziet. Het zou fijn zijn dat we elkaar daar op een vriendelijke manier op aanspreken en ons allemaal verantwoordelijk voelen voor een correcte naleving daarvan. Met elkaar kunnen we allemaal een bijdrage leveren in het belang van je eigen veiligheid en die van anderen.
Mochten er vragen zijn dan ben je van harte welkom om die bij mij of één van de andere bestuursleden te stellen.
Names,
Ad van Ras, Voorzitter
Taylor Peters, Secretariaat
Niels van den Acker, Wedstrijdsecretariaat
Maaike Scholten, Notulist
Luc Scholten, Bestuurslid
Priscilla van Brakel, Ledenadministratie
Rob de Bruin, Penningmeester